Schoonmaken zeembalkon.

Het schoonhouden van het zeembalkon aan de centrumkant van het gebouw is geen onderdeel van het schoonmaakcontract dat door de VvE is afgesloten. Dus werk aan de winkel voor ieder lid van de VvE. Hieronder wat TIPS.

Dit artikel is eerder geplaatst op 21 december 2021.
Eigenaren hebben een schoonmaakplicht met betrekking tot de balkons. Lees ook de brief van het bestuur, die eigenaren begin maart 2023, over dit onderwerp ontvingen.

  1. Het zeembalkon behoort tot de algemene ruimten.
  2. Spreek met de eigenaren en/of bewoners van de appartementen op uw etage af wanneer u het balkon schoonmaakt. Wij raden aan in elk geval in het voorjaar en het najaar de vloer en de balustrade schoon te maken. Ruiten en houtwerk liefst vaker.
  3. De ervaring leert, dat een werkverdeling waarbij bewoners/eigenaren van appartementen 01 en 04 het balkon grenzend aan hun appartement schoonmaken. Het gedeelte langs het trappenhuis kan dan samen met bewoners/eigenaren van 02 en 03 worden aangepakt.
  4. Voor het schoonmaken van de droge vloer gebruikt u een harde bezem of borstel. Vergeet niet de afvoerrooster bij de regenpijpen te reinigen. Dit om verstopping en lekkage of overstroming te voorkomen.
  5. Voor het schoonmaken van ruiten en houten raamwerk gebruikt u twee emmers. De 1e emmer met sop (afwasmiddel). De 2e emmer water met een scheut schoonmaakazijn of spiritus. Vergeet niet de kopse kanten van de ramen, luikjes en deuren.
  6. Maak de ruiten en het houtwerk schoon met een spons of (vaat)doek. Gebruik ruim sop (uit de eerste emmer) om krassen op de ruiten te voorkomen.
  7. Spoel de ramen na met de inhoud van de tweede emmer. Gebruik voor streeploos drogen een zeem of trekker. Vies water vervangen.
  8. Voor het schoonmaken van de balustrade gebruikt u opnieuw twee emmers. Een emmer voor het sop, de ander met schoon water. Als er algen op de balustrade groeien, gebruik dan warm water waarin u wat biotex heeft toegevoegd. Laat het Biotex-sopje enkele minuten inweken. Dan afnemen met schoon water, dat kan met een spons of doekje, Een (afwas)borstel helpt om hardnekkig vuil te verwijderen, eventueel nog eens laten inweken.
  9. Met schoon water uit de 2e emmer naspoelen.

. Huishoudhandschoenen beschermen uw handen.
. Voorkom water- en sopspetters naar het balkon van de onderburen.
. Gebruik liever geen schoonmaakazijn om het beton te reinigen, op langere termijn kan dat het beton aantasten.
. Met een hogedrukspuit, bent u langer bezig, is het moeilijk gespetter naar beneden te voorkomen, en blijft uzelf moeilijk droog.

Een schoon balkon, houtwerk en afvoerputjes geeft meer woonplezier, bovendien voorkomt u zo vroegtijdig en duur onderhoud.

N.B. In dit artikel uit 2021 gaat het vooral over het zeembalkon. Uiteraard kunt u het zitbalkon (Veluwezijde en keukenbalkon) op dezelfde manier schoonhouden.

Vuil en algen verwijderen van beton.
Vuil beton+water+biotex+borstel (of harde bezem)=schoon beton
Bron: Webteam_VvE-Veeralleeflat Laatst gewijzigd: 11 maart 2024

Laatste berichten

  • Tuinweetje 21 oktober 2024

    We hebben bij de Veeralleeflat niet veel tuin, maar er groeien wel planten, die interessant genoeg zijn om […]

    Lees meer
  • Vernieuwing Nieuwe Veerallee 3 oktober 2024

    De Nieuwe Veerallee wordt groener, rustiger en er komt meer ruimte voor water en ontmoeting. Op 9 oktober […]

    Lees meer
  • Opruimen opfleuren omgeving 2 juni 2024

    Een paar jaar geleden namen enkele bewoners het initiatief het terrein rond de buurtcontainers schoon te maken. Dat […]

    Lees meer
  • Zomer. Let op de huisregels. 2 juni 2024

    Mag ik op het balkon koken of barbecueën? Ik wil een zonnescherm. Ik wil een airco installeren. Ik […]

    Lees meer
  • Marktplaats Veerallee 2 juni 2024

    Via de gratis WhatsApp-groep “Marktplaats Veerallee” veranderen heel wat spullen van eigenaar. De groep heeft nu (2 juni […]

    Lees meer
  • Ventilatieventiel schoonmaken 18 november 2023

    Dit instructiefilmpje laat zien hoe u, op eenvoudige wijze, de ventilatieventielen schoonmaakt.

    Lees meer